Aandacht voor ademhalen

 

Het is een automatische, continue en (meestal) onbewuste lichaamsactiviteit en het brengt ons mentaal en fysiek in balans: ademhalen.

 

Aankomen door slaaptekort

 

Wat gebeurt er in ons lichaam als we ademhalen?

Tijdens het ademhalen nemen we zuurstof op uit de lucht. Deze zuurstof komt via de luchtpijp in de longen. Via de longen komt het vervolgens in het bloed. De bloedcirculatie zorgt ervoor dat het alle spieren en organen bereikt. Dit is erg belangrijk, want zonder zuurstof zouden de cellen geen eiwitten, koolhydraten en vetten kunnen verbranden. Na de inademing ademen we koolzuur uit.

Hoe komt het dat we soms verkeerd ademhalen?

Vaak komt dit door stress.  Als we gespannen zijn, trekken we de schouders op, waardoor er minder ruimte is in de borstkas. Daardoor gaan we hoger, sneller en oppervlakkiger ademen. Als we te hoog en oppervlakkig ademhalen kan er minder zuurstof worden opgenomen.

Ook bij mensen met overgewicht kan de ademhaling ‘omhooggeduwd’ worden.

Bij een verkeerde ademhaling kunnen allerlei lichaamsprocessen verstoord raken. Dat kan zich uiten in verschillende klachten: tintelingen, duizeligheid, of oververmoeidheid.

Wat is een goede ademhaling?

Vaak wordt gedacht dat de inademing het belangrijkst is, “Als we maar genoeg zuurstof binnenkrijgen, is het goed”…. Maar de uitademing is minstens zo belangrijk.

Ademtherapie

Komen de bovengenoemde klachten u bekend voor en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om ze de baas te worden?   GoFysio’s Ademtherapie is effectief bij vermoeidheid, hyperventilatie & allergieën. Heeft u vragen, of wilt u zich aanmelden? Bel of WhatsApp naar: 085-06 56 333, of mail ons via info@gofysio.nl.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.