Aandoeningen

Osteoporose

GoFysio biedt een beweegprogramma aan voor mensen met Osteoporose en een verhoogd valrisico. Bij osteoporose is er sprake van een lagere botdichtheid (botontkalking).

Van osteoporose merk je niet veel, maar bij een val heb je een verhoogd risico om iets te breken. Voldoende beweging en het trainen van specifieke vaardigheden kunnen deze aandoening gunstig beïnvloeden.

In een traject van drie maanden leer je onder begeleiding om met de juiste intensiteit te bewegen en hoe je het risico om te vallen verlaagd. Dit wordt aan de hand van gestandaardiseerde testen gemeten.

Voor wie?

Het beweegprogramma is voor mensen met osteoporose met een verhoogd risico om te vallen.

Verwijzing

Je hebt  een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om deel te kunnen nemen.

Intake

Met een verwijzing kun je een afspraak maken voor een intake. Tijdens deze intake wordt bepaald of je aan de instroomcriteria voldoet. Verder worden uw beperkingen in kaart gebracht tijdens een gesprek en door middel van vragenlijsten. Met gestandaardiseerde testen worden onder andere uw loopvermogen, balans en kracht van de bovenbeenspieren getest.  Aan de hand van de intake worden de persoonlijke doelstellingen van uw beweegprogramma bepaald.

Inhoud programma

Na de intake volg je gedurende drie maanden een begeleid trainingsprogramma. Het trainingsprogramma is gericht op verbetering van het loopvermogen, krachttraining voor de bovenbeenspieren en verbeteren van de balans. Bovendien leer je strategieën om het valrisico te verlagen, waarbij je kunt denken aan aanpassingen in de inrichting van uw woonkamer en het zorgen voor goede verlichting.
Na deze drie maanden volgt een evaluatie, waarin opnieuw testen worden afgenomen en wordt besproken of uw doelstellingen zijn behaald.

Nazorg

Na zes maanden en na twaalf maanden kom je nog een keer terug bij de fysiotherapeut om uw beweegactiviteiten te bespreken. Ook dan worden weer testen afgenomen om te kijken hoe het met uw loopvaardigheden, kracht en balans gesteld is.

Waarom bewegen?

Door beweging en het belasten van de botten wordt de botdichtheid verbeterd. Daarnaast zet dit beweegprogramma in op valpreventie, om zo ernstige blessures/ botbreuken te voorkomen.
Krachttraining van de bovenbeenspieren en looptraining verminderen het risico om te vallen. Daarnaast zorgen balansoefeningen voor een beter evenwicht.

Kwaliteit

Het beweegprogramma van GoFysio is gebaseerd op de KNGF richtlijn osteoporose en de KNGF Beweegstandaard Osteoporose.

Vergoeding

Verschillende verzekeraars vergoeden het beweegprogramma osteoporose geheel of gedeeltelijk. Dit hangt af van uw aanvullende pakket. In sommige gevallen geldt een eigen bijdrage. Informeer bij uw verzekeraar of je recht hebt op vergoeding.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.