Aandoeningen

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren en wordt daarom ook wel ‘weke delen reuma’ genoemd.

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom waarbij veel verschillende klachten kunnen voorkomen. Deze klachten zijn heel divers en verschillen per persoon maar kunnen ook per dag verschillen. Veel gehoorde klachten zijn algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten.

Is sporten met Fibromyalgie onmogelijk?

Sporten leidt voor mensen met Fibromyalgie in bijna alle gevallen tot meer vermoeidheid en meer pijnklachten. Door deze toename van klachten, sporten en bewegen mensen met Fibromyalgie minder. Helaas leidt dit tot een verdere verslechtering van de conditie en belastbaarheid waardoor starten met sporten steeds moeilijker wordt.

De vermoeidheid en pijnklachten die verergerd worden door het sporten en lichamelijke activiteit wordt voor het grootste deel veroorzaakt doordat het lichaam niet goed herstelt en niet goed met de energie/stofwisseling om gaat. De trainingen verlopen doorgaans nog goed maar de pijnklachten en vermoeidheid ontstaan na afloop van de training. Het lichaam herstelt niet goed en de energievoorraden die al minimaal zijn worden nog verder uitgeput. Het herstel van de energievoorraad in rust verloopt vervolgens ook niet goed en zo ontstaat er een vicieuze cirkel van pijn, vermoeidheid en een lichaam dat niet of nauwelijks herstelt.

Ademtherapie bij GoFysio

Toch is het goed mogelijk de belastbaarheid door middel van sporten op te bouwen, ook al heb je extreme vermoeidheid en pijnklachten. Hierbij moet de training niet alleen gericht zijn op de inspanning, maar ook op de ontspanning en herstel. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen met Fibromyalgie en Chronische vermoeidheid baat hebben bij de Energy Controle Methode. Dit is een aanpak van inspanning, ontspanning en ademtherapie. GoFysio heeft hiervoor een speciaal programma ontwikkeld; ademtherapie.

Wat kan GoFysio voor je betekenen?

Heb last van Fibromyalgie of herkent je bovengenoemde klachten? Of wil je meer informatie of wil je een afspraak maken voor de Energy Controle Methode? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Vergoeding van fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering, alleen bij sommige chronische aandoeningen is er een vergoeding uit de basis verzekering. Wanneer fysiotherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering gaat het niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je je burgerservicenummer bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij sommige chronische indicaties is (tijdelijke) vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Uw fysiotherapeut kan u hierover informeren.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden