Aandoeningen

Shin splints

Bij Shin splints heb je last van een of beide onderbenen tijdens belasting, Shin splints wordt ook wel scheenbeenvlies ontsteking genoemd of MTSS (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom). Deze blessure komt het meest voor bij hardlopers.

Symptomen van Shin splints

Scheenbeenpijn tijdens en na inspanning (met name hardlopen) komt het meeste voor. In het begin trekt de pijn tijdens het lopen nog weg maar in een later stadium kun je meestal niet meer door de pijn heen lopen. Er wordt vaak een brandende soms stekende pijn aangegeven tijdens inspanning, na afloop is de pijn vaak brandend of zeurend en soms zelfs kloppend.

Hoe ontstaat Shin splints

Shin splints is een overbelastingsklacht die met name ontstaat door rennen en springen. Er kunnen door belasting kleine scheurtjes ontstaan in de spier of bindweefsel waardoor litteken weefsel zal ontstaan. Dit litteken weefsel verkleeft en verkort waardoor de herkenbare symptomen ontstaan. Waarom sommige mensen wel en andere geen klachten krijgen heeft met verschillende oorzaken te maken. Snel opgebouwde belasting, afwijkende stand van de voeten of onvoldoende spierkracht in de onderbenen heupen of romp kunnen hieraan bijdragen.

Fysiotherapie bij Shin splints

Shin splints is een hardnekkige blessure die zonder behandeling zeer moeilijk over gaat. Behandeling van Shin splints vereist daarom een specifieke aanpak. Het mobiliseren van het verkleefde littekenweefsel met onze speciale methode wordt gecombineerd met kracht en stabiliteit oefeningen van de voet, onderbeen en romp. Verder moet gekeken worden naar het schoeisel en de looptechniek. Ten slotte zal de sportbelasting gedoseerd moeten worden opgebouwd. Alleen met een totaal aanpak kunnen deze klachten verholpen worden.

Oefeningen bij Shin splints

Wij merken dat kracht oefeningen een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van Shin splints klachten. Met name beenkracht zal helpen, maar ook het verbeteren van de rompstabiliteit en de kracht van de heupspieren is effectief. Daarbij zul je door krachtiger spieren een betere looptechniek krijgen en sneller kunnen lopen.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden