Behandelingen

Valpreventie Training

Vroegtijdig ingrijpen belangrijk bij risico op vallen

In Nederland komt iedere 5 minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Veel van dit soort valincidenten zijn te voorkomen door tijdig in te grijpen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans op vallen met 22% wordt verkleind en de kans op botbreuken bij een val met 16% afneemt na het volgen van Valpreventie Training.

Val-Analyse

Complete analyse brengt het Valrisico in kaart

De valanalyse is gebaseerd op wetenschappelijke kennis over de belangrijkste risicofactoren voor een verhoogd valrisico. De scores van de Val-Analyse vormen de basis voor een individueel programma. De complete analyse bestaat uit de volgende tests:

  • Valrisicotest
  • Valanalyse
  • Loopanalyse
  • Krachttest
  • Aanvullend (lichamelijk) onderzoek

Valpreventietraining

Coördinatie, Balans, Kracht & Valoefeningen

Het programma is gericht op coördinatie-, balans en krachttraining. Daarnaast zullen er valoefeningen worden gedaan, hierdoor wordt de kans op een botbreuk aanzienlijk verkleind. Naast de training zullen de deelnemers geïnformeerd en geadviseerd worden in het voorkomen van het vallen. Het programma duurt 3 maanden waarbij een keer per week zal worden getraind (extra trainen is evt. mogelijk). De trainingen zullen individueel plaats vinden of in kleine groepjes.

Kosten van Valpreventie Training

Valpreventietraining kan in veel gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor Valpreventie training:

Voor het volgen van ‘Valpreventietraining’: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.