Behandelingen

Valpreventie Training

Vroegtijdig ingrijpen belangrijk bij risico op vallen

In Nederland komt iedere 5 minuten een 65-plusser zo ernstig ten val, dat hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Veel van dit soort valincidenten zijn te voorkomen door tijdig in te grijpen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans op vallen met 22% wordt verkleind en de kans op botbreuken bij een val met 16% afneemt na het volgen van Valpreventie Training.

Val-Analyse

Complete analyse brengt het Valrisico in kaart

De valanalyse is gebaseerd op wetenschappelijke kennis over de belangrijkste risicofactoren voor een verhoogd valrisico. De scores van de Val-Analyse vormen de basis voor een individueel programma. De complete analyse bestaat uit de volgende tests:

  • Valrisicotest
  • Valanalyse
  • Loopanalyse
  • Krachttest
  • Aanvullend (lichamelijk) onderzoek

Valpreventietraining

Coördinatie, Balans, Kracht & Valoefeningen

Het programma is gericht op coördinatie-, balans en krachttraining. Daarnaast zullen er valoefeningen worden gedaan, hierdoor wordt de kans op een botbreuk aanzienlijk verkleind. Naast de training zullen de deelnemers geïnformeerd en geadviseerd worden in het voorkomen van het vallen. Het programma duurt 3 maanden waarbij een keer per week zal worden getraind (extra trainen is evt. mogelijk). De trainingen zullen individueel plaats vinden of in kleine groepjes.

Kosten van Valpreventie Training

Valpreventietraining kan in veel gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor Valpreventie training:

Voor het volgen van ‘Valpreventietraining’: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden