Kinderfysiotherapie

(sport) Blessures

Kinderen kunnen, net zoals volwassenen, last krijgen van sportblessures. Klachten aan het bewegingsapparaat hebben een duidelijke functie: ze geven aan dat het lichaam overbelast is. Het is een manier van het lichaam om aan de rem te trekken. Neem deze klachten dus op tijd serieus!

Kinderfysiotherapie bij sportblessures

Waar vroeger door artsen vaak rust voorgeschreven werd, wat erg vervelend is voor je kind, weten we inmiddels dat dit in veel gevallen niet helpt, sterker nog, het is vaak een nadeel! Tegenwoordig weten we dat met de juiste behandeling en opbouw, we de belastbaarheid van het bewegingsapparaat van het kind snel kunnen vergroten Hiermee zal de blessure snel verdwijnen en de kans op herhaling ook veel kleiner maken.

Onder de juiste begeleiding wordt o.a. rekening gehouden met:

  • spierkracht en spiermotoriek
  • spierlengte
  • stand van voeten en knieën
  • stabiliteit
  • houding

Preventie van sportblessures bij kinderen

Blessures bij kinderen komen steeds meer voor, de reden hiervan is onder andere dat de motorische vaardigheden van Nederlandse kinderen de afgelopen jaren zijn verminderd. Kinderen leren deze motorische vaardigheden al op jonge leeftijd aan, daarom is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (dagelijks 1 uur matig intensieve beweging).

Mogelijke blessures:

  • overbelastingsklachten, vaak gerelateerd aan groei (knie, enkel, schouder)
  • spierblessures
  • verzwikte enkel
  • achillespeesblessure

Bij GoFysio zijn naast de kinderfysiotherapeut ook sportfysiotherapeuten aanwezig waar nauw mee samengewerkt wordt zodat je kind optimaal behandeld kan worden. Ook is er een echografie-apparaat aanwezig zodat spieren en pezen, indien nodig, goed in kaart gebracht kunnen worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de podotherapeut te consulteren, mochten (sport)zooltjes gewenst zijn.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.