Kinderfysiotherapie

Overgewicht bij kinderen

Van de jeugd tot en met 17 jaar heeft 15% overgewicht

15% van de kinderen in Nederland heeft overgewicht of obesitas, veroorzaakt door een verkeerd eetpatroon en/of te weinig beweging. Overgewicht komt iets vaker voor bij meisjes dan bij jongens.

De beweegnorm voor kinderen is minimaal 1 uur per dag matig intensief sporten. Daarnaast moeten kinderen 3 keer per week bot- en spierversterkende sporten doen. Botversterkende oefeningen zijn b.v. touwtje springen of trampoline springen. Spierversterkende oefeningen zijn b.v. hardlopen.

Overgewicht en obesitas bij kinderen is een risicofactor voor overgewicht en chronische ziekten op volwassen leeftijd. Voorbeelden van gezondheidsproblemen zijn: hart- en vaatziekten, diabetes type 2, orthopedische problemen, astma, vormen van kanker en psychische problemen als angst, depressie of een negatief zelfbeeld.

Nadelen van overgewicht bij een kind

Te zwaar zijn heeft verschillende nadelen op korte en lange termijn:

  • Je kind kan moeite hebben met bewegen en sporten. Je kind doet minder snel mee aan spelletjes die veel energie kosten.
  • Je kind schaamt zich misschien of wordt gepest. Daardoor kan je kind zich onzeker en eenzaam voelen.
  • Later kan je kind ook last houden van te zwaar zijn.
  • Er is meer kans op ziektes, zoals een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes), gewrichtsklachten, kanker, astma en minder vruchtbaar worden.

Fysiotherapie bij overgewicht?

Overgewicht is vrijwel altijd het gevolg van meerdere factoren. Daarom biedt GoFysio het programma Fit Fun Food, met verschillende invalshoeken, namelijk:

  1. Gedrag en gedragsverandering
  2. Beweging en beweegstimulering

Fit Fun Food

Het programma Fit, Fun & Food is een leuk, afwisselend programma van 18 weken. Daarin werkt uw kind, samen met de kinderfysiotherapeut, aan fitheid en gewicht. Altijd in een vaste groep van maximaal 6 kinderen.

FIT       : verbeteren van de conditie en meer energie krijgen
FUN     :
 plezier krijgen in bewegen
FOOD  : lekkere en gezonde basisvoeding

Meer over dit programma

Alle informatie over Fit, Fun en Food is in een apart menu bij elkaar gezet.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden