Kinderfysiotherapie

Voorkeurshouding of afgeplat hoofdje

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderfysiotherapie bij kinderen met een voorkeurshouding een grote vermindering geeft van de schedelafplatting. Kinderfysiotherapie is daarmee de eerste bewezen effectieve reguliere therapie bij voorkeurshoudingen en schedelafwijkingen.

Wat is een voorkeurshouding?

Als een baby driekwart van de tijd met het hoofd één kant op gedraaid ligt is er sprake van een voorkeurshouding. Dit komt voor na een moeilijke bevalling, natuurlijke ligging van de baby in de baarmoeder of de baby ligt te veel in dezelfde houding. Hierdoor heeft het kind vaak moeite met het draaien van het hoofd de andere kant op. De spieren zijn niet goed ontwikkeld of zijn te gespannen. Mogelijk kan hierdoor een afplatting van de schedel ontstaan. Dit is niet schadelijke voor de ontwikkeling, maar erg mooi is het niet. Door kinderfysiotherapie wordt de voorkeurshouding minder en de afplatting verminderen.

Herkennen voorkeurshouding

Bij het herkennen van een voorkeurshouding moet je op de volgende punten letten: Of het hoofdje van je kind een groot deel van de tijd dezelfde kant opgedraaid is, Als je het kind op schoot hebt kan je goed een eventuele afplatting van de schedel zien en als laatste is het goed om te kijken naar je eigen hantering van de baby. Je kan jezelf afvragen op welke arm heb ik de baby altijd? vanaf welke kant loop ik op mijn kind af? of hoe staat de box in de kamer?

Bij het consultatiebureau letten ze ook goed op een eventuele voorkeurshouding. Mocht deze dan worden vastgesteld, dan kom je ook vaak met een verwijzing bij de kinderfysiotherapeut terecht.

Specialisatie

Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van baby’s met een voorkeurshouding. De afplatting van de schedel kan objectief gemeten worden.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden