Kinderfysiotherapie

Trage motorisch ontwikkeling b.v. moeite met omrollen of kruipen

Binnen een paar jaar ontwikkelt een baby zich van hulpeloos naar zelfstandige peuter. Hier kan kinderfysiotherapie goed bij helpen.

Grove of grote motoriek: Kinderfysiotherapie kan helpen bij het leren kruipen, gaan staan en omrollen. Dit kan nodig zijn als de baby erg slap of juist heel stijf is.

Fijne motoriek: De fijne motoriek kan soms ook ondersteuning gebruiken. Denk hierbij aan: het reiken, grijpen en de vroege spelende functies die belangrijk zijn voor later.

Gespannen baby’s We begeleiden ouders en hun baby naar meer ontspanning en een regelmatiger leven te komen.

Belangrijke mijlpalen in de periode van 0 – 6 maanden

  • Babyreflex: Tot anderhalve maand zien we spontane, ongecontroleerde bewegingen, ook wel babyreflexen genoemd.
  • Grijpreflex: De baby leert zijn vingers te bewegen, een vuist te maken en de handen te openen. Vanaf 3 maanden gaat de grijpreflex zich verder ontwikkelen.
  • Eerste coördinatie: De baby leert gericht dingen te pakken en kan voorwerpen van hand naar hand overpakken. Er ontstaat meer controle over het lichaam.
  • Nekspieren: de nekspieren worden zo stevig dat het hoofdje niet meer wiebelt. De baby kan zelf zijn hoofdje optillen, alle kanten op kijken en je volgen als je langsloopt.
  • Rollen: Na ongeveer 6 maanden kan de baby zelfstandig heen en weer rollen.
Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de kinderfysiotherapeut bij u aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie voor kinderen zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Kinderfysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor kinderfysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat u het burgerservicenummer van uw kind bij de hand heeft. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de kinderfysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden