Kinderfysiotherapie

Aangeboren afwijkingen

Kinderen met een aangeboren aandoening hebben vaak ook problemen met het houding- en bewegingsapparaat. In onze praktijk zijn kinderfysiotherapeuten werkzaam die kennis en ervaring hebben op het gebied van het kind in ontwikkeling met een aangeboren aandoening.

Er wordt goed naar het kind gekeken en geluisterd naar de hulpvraag van het kind en de ouders. Meestal zijn er meerdere zorgprofessionals betrokken.

Kinderfysiotherapie bij aangeboren afwijkingen

Samen met kind, ouders en andere betrokkenen zal een plan gemaakt worden om het kind zo goed mogelijk te laten genieten van bewegen. De motorische ontwikkeling zal worden gestimuleerd en er zal gekeken worden naar welke hulpmiddelen nodig en het meest geschikt zijn. De kinderfysiotherapeut onderzoekt de mogelijkheden van het kind en geeft adviezen en oefeningen om de mogelijkheden uit te breiden. Het doel is dat het het kind zijn/haar mogelijkheden benut en zo weinig mogelijk wordt beperkt in het functioneren. Ook wordt gekeken hoe klachten op de lange termijn kunnen worden voorkomen.

Onze kinderfysiotherapeuten werken hierbij nauw samen met kinderrevalidatieartsen, logopedisten en ergotherapeuten.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut? Neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden