Behandelingen

Flywheel training

voor verbetering van sportprestaties en revalidatie

Flywheel training wordt bij GoFysio ingezet voor orthopedische revalidatie, revalidatie van spier- en peesklachten en voor het verbeteren van sportprestaties.

Wat is Flywheel training?

Flywheel training maakt gebruikt van de vliegwieltechnologie. Deze technologie wordt onder andere gebruikt door de NASA om astronauten in staat te stellen om in een gewichtloze omgeving te trainen.

Bij Flywheel training zijn de gewichten van traditionele krachttraining vervangen voor een op een as gemonteerd vliegwiel. Om deze as zit een koord gedraaid. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en genereert het kinetische energie. Als er meer kracht geleverd wordt zal er ook meer energie gegenereerd worden waardoor je dus harder moet werken! Door het draaiende vliegwiel ontstaat er een constante weerstand over het gehele bewegingstraject.

Meest snelle opbouw van Spierkracht

Flywheel is zeer geschikt als aanvulling op traditionele krachttraining. In tegenstelling tot traditionele krachttraining, haal je bij Flywheel training het maximale uit elke herhaling, Bij het trainen met een vast gewicht is de weerstand maar over een klein traject optimaal. Door Flywheel training zal je sneller resultaat boeken en zal er tot tweemaal zoveel spiervolume worden opgebouwd ten opzichte van reguliere krachttraing. De trainingsmethodes en effecten zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Uitstekende revalidatie bij peesklachten en peesontsteking

Flywheel training kan op elk niveau worden ingezet. Het kan dus worden ingezet bij een revalidatie van een enkel-, knie-, heup-, rug-, of schouderblessure. Maar is ook zeer geschikt voor ouderen. Na een operatie of bij het ouder worden neemt de spierkracht, spiervolume en / of de coördinatie van het lichaam af. Omdat er bij elke herhaling een maximaal effect haalt zal je sneller vooruitgang boeken. Bij peesontstekingen kan Flywheel training worden gecombineerd met PNE behandeling voor het beste effect bij chronische peesklachten zoals hielspoor, tenniselleboog of achillespeesontsteking.

Maak direct een afspraak voor effectieve Krachttraining!

Wil je ook trainen of revalideren met Flywheel training? Neem dan contact op via: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Vergoeding van fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering, alleen bij sommige chronische aandoeningen is er een vergoeding uit de basis verzekering. Wanneer fysiotherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering gaat het niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je je burgerservicenummer bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij sommige chronische indicaties is (tijdelijke) vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Uw fysiotherapeut kan u hierover informeren.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden