Behandelingen

Flywheel training

voor verbetering van sportprestaties en revalidatie

Flywheel training wordt bij GoFysio ingezet voor orthopedische revalidatie, revalidatie van spier- en peesklachten en voor het verbeteren van sportprestaties.

Wat is Flywheel training?

Flywheel training maakt gebruikt van de vliegwieltechnologie. Deze technologie wordt onder andere gebruikt door de NASA om astronauten in staat te stellen om in een gewichtloze omgeving te trainen.

Bij Flywheel training zijn de gewichten van traditionele krachttraining vervangen voor een op een as gemonteerd vliegwiel. Om deze as zit een koord gedraaid. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en genereert het kinetische energie. Als er meer kracht geleverd wordt zal er ook meer energie gegenereerd worden waardoor je dus harder moet werken! Door het draaiende vliegwiel ontstaat er een constante weerstand over het gehele bewegingstraject.

Meest snelle opbouw van Spierkracht

Flywheel is zeer geschikt als aanvulling op traditionele krachttraining. In tegenstelling tot traditionele krachttraining, haal je bij Flywheel training het maximale uit elke herhaling, Bij het trainen met een vast gewicht is de weerstand maar over een klein traject optimaal. Door Flywheel training zal je sneller resultaat boeken en zal er tot tweemaal zoveel spiervolume worden opgebouwd ten opzichte van reguliere krachttraing. De trainingsmethodes en effecten zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Uitstekende revalidatie bij peesklachten en peesontsteking

Flywheel training kan op elk niveau worden ingezet. Het kan dus worden ingezet bij een revalidatie van een enkel-, knie-, heup-, rug-, of schouderblessure. Maar is ook zeer geschikt voor ouderen. Na een operatie of bij het ouder worden neemt de spierkracht, spiervolume en / of de coördinatie van het lichaam af. Omdat er bij elke herhaling een maximaal effect haalt zal je sneller vooruitgang boeken. Bij peesontstekingen kan Flywheel training worden gecombineerd met PNE behandeling voor het beste effect bij chronische peesklachten zoals hielspoor, tenniselleboog of achillespeesontsteking.

Maak direct een afspraak voor effectieve Krachttraining!

Wil je ook trainen of revalideren met Flywheel training? Neem dan contact op via: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.