Wees lief voor je brein

We brengen steeds meer tijd online door. Dat heeft invloed op o.a. onze gezondheid. Dr. Thibaud Dumas is als neurowetenschapper verbonden aan het ziekenhuis Pitié-Salpêtrière in Parijs en de Universiteit van Sorbonne, en schreef het boek ‘Afkicken van de smartphone’.  (‘Détox digitale’)

 Het gebruik van online media is op zich niet ongezond. Het gaat om de frequentie ervan”, aldus de neurowetenschapper.

Ons brein

“Onze hersenen blijven alleen gezond als ze af en toe kunnen dagdromen of zich mogen vervelen. Dat is noodzakelijk voor de aanmaak van herinneringen, het richten van de aandacht, voor creativiteit en voor het nemen van beslissingen”, vervolgt Dumas. Maar in plaats hiervan, pakken we bij iedere gelegenheid dat we even niets te doen hebben onze smartphone.

Ons lichaam

Overmatig gebruik van mobiele apparatuur is niet alleen ongezond voor ons brein. Ook fysiek zijn er nadelige effecten: zo heeft het effect op onze houding. Veel mensen zitten met gebogen nek naar hun scherm te turen. Veel zitten is sowieso niet gezond. Ook de polsen en de ogen kunnen eronder lijden.

Bovendien krijgen veel mensen door al dat gedachteloze surfen te weinig slaap.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 24% van de Nederlanders door smartphonegebruik later gaat slapen dan gepland.

Wees lief voor je brein

Wil je meer grip op je brein door bijvoorbeeld beter te slapen? Neem dan contact op voor een sessie met onze slaapcoach. Wij werken hierbij samen met Athletic Health, het centrum voor gezondheid en vitaliteit.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Dumas: “Stress, angstgevoelens en depressies worden in veel onderzoeken in verband gebracht met het gebruik van sociale media en smartphones. Uit onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh blijkt dat minder tijd doorbrengen op sociale media ons welzijn aanzienlijk verbetert.”

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.