Vitaal ouder worden

 

 

Ouder worden gaat dikwijls gepaard met fysieke hindernissen.
Maar als we gezond eten en voldoende bewegen kunnen we dit proces vertragen. De juiste voeding helpt ons om zo vitaal mogelijk ouder te worden. Eiwitten zijn hierbij essentieel. Voor het behoud van de spiermassa, de weerstand en een solide geestelijke gesteldheid.

 

In de praktijk zien we echter, dat het voor ouderen vaak lastig is om gezond te blijven eten. Bijvoorbeeld doordat zij minder smaak, of minder eetlust hebben. Of, omdat ze een kunstgebit dragen dat pijn doet. Eenzaamheid zorgt er ook vaak voor dat een magnetronmaaltijd volstaat…. Helaas bevatten deze maaltijden vaak te veel zout en te weinig eiwitten. Gelukkig zien we dat veel fabrikanten meer eiwitrijke producten aanbieden. Er zijn al eiwitrijke zuivelvarianten in de supermarkten verkrijgbaar. Of vruchtensappen die per glas 10 gram eiwit bevatten. Een gezonde variant voor als u zich een keer niet lekker voelt en weinig eetlust hebt!

Dag rollator!

Wageningen University & Research heeft een proef gedaan waarbij ouderen die waren aangewezen op een rollator werden begeleid met voeding en beweging. Na 3 maanden hadden veel van hen de rollator niet meer nodig!

 

Door: Dorothy Looman                                                                                                           
Bron: XTR

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.