Nederland sportte en sliep massaal tijdens lockdown

Een al veertig jaar toonaangevende leverancier van draagbare sport- en fitnesstechnologie, deed onder zijn klanten onderzoek naar hun sport- en slaapgedrag tijdens de recente lockdown.

De sport- en slaapgegevens  van tienduizenden Nederlandse gebruikers van de zgn. ‘multisporthorloges’, werden tijdens de periode van februari tot en met april 2020 geanalyseerd.

Uit de resultaten van de studie bleek dat Nederland tijdens de lockdown meer is gaan sporten en, ondanks het advies zo veel mogelijk thuis te blijven, dit vooral buiten deed. Verder zien we dat het verplichte thuiswerken ervoor zorgde dat we langer en beter zijn gaan slapen.

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.