Sportscholen en oefenzalen per 1 juli weer geopend!

Vanaf 1 juli kan er – uiteraard met de gepaste maatregelen- weer gesport worden in sportscholen en oefenzalen! Maar, zijn we dankzij ‘het spiergeheugen’ een beetje snel in vorm of moeten we gewoon weer bij nul beginnen?

De vraag is hoe sportief je de lockdown bent doorgekomen.
Heb je in ieder geval één keer per week thuis oefeningen gedaan, dan zal je lichamelijke conditie waarschijnlijk aardig op peil zijn gebleven.

Maar heb je de tijd vooral op de bank doorgebracht, dan is de kans groot dat je een paar ons aan spiermassa per week ingeleverd hebt.

Wetenschappers zeggen dat er aanwijzingen dat je minstens vijf tot tien jaar blijft profiteren van een periode van flinke training, ook als je vervolgens een tijd stilzit.

Geheugen

Beschikken spieren over een ‘geheugen’? Volgens deskundigen zijn er wel aanwijzingen gevonden bij dieren. Bij mensen is het tot nu toe niet bewezen. Maar evengoed lijken mensen hun spiermassa snel terug te krijgen, hoewel daar veel meer factoren een rol bij spelen.

In ieder geval moeten we bij het hervatten van de training, rustig opbouwen.  Te snel je oude trainingsroutine weer oppakken zou tot flinke spierschade kunnen leiden. Deze schade zou eerst hersteld moeten worden. Daarna kunnen de spieren pas weer groeien.

“Trek acht tot twaalf weken uit voor een geleidelijke opbouw en bouw voldoende rust in tussen de sets. Zorg er verder voor dat je meer eiwitten eet en mijd alcohol, want dat breekt spieren af”, aldus de kenners.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.