‘An apple a day keeps the doctor away’

Wetenschappers hebben aangetoond dat mensen die dagelijks appels eten minder risico lopen om te sterven aan kanker of een hartaandoening. Dit komt door de flavonoïden, oftewel antioxidanten die in niet alleen in appels, maar ook in andere soorten groente en fruit zitten.  De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid flavonoïden is 500 mg.

Hoewel dit natuurlijk voor iedereen geldt, liet het onderzoek vooral een positief effect zien bij mensen die roken en minstens twee alcoholische drankjes per dag drinken.

Het is bekend dat roken en veel alcohol drinken het risico op vroegtijdig overlijden vergroot. Dat risico zal verkleinen bij mensen die voldoende flavonoïden consumeren, maar het maakt niet alles ongedaan. Het beste is natuurlijk nog steeds om te stoppen met roken en minder alcohol te drinken”, aldus een woordvoerder.

Hoe het komt dat appels het risico om te overlijden verkleinen, is niet volledig duidelijk. Maar we weten allemaal dat roken en het drinken van alcohol het risico van schade aan de bloedvaten en ontstekingen in het lichaam -en dus ziektes, aanzienlijk verhogen. De antioxidanten hebben ontstekingsremmende effecten en verbeteren tegelijkertijd de functie van de bloedvaten.

Door: Dorothy Looman
Bron: Ad.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.