Zon, strand en slippers

Volgens verschillende podotherapeuten is het dragen van slippers net als roken: vroeg of laat krijg je er waarschijnlijk problemen door. Want, zoals je van roken longkanker kunt krijgen, riskeer je op slippers het overbelast raken van je voeten.
Ieder jaar weer komen er in hun praktijk steeds meer ‘slipperpatiënten’, met klachten als kuitproblemen, pijn aan hun achillespees of hiel, of voorvoet.

Geen hielaansluiting

Het grootste nadeel van slippers is het gebrek aan hielaansluiting, Volgens de wet van de zwaartekracht wil die slipper omlaag, waardoor de voet enorm z’n best moet doen de slipper vast te houden. Gevolg: het overmatig aanspannen van verschillende spieren in de voet.
Podotherapeut Monique van der Kaa: “Voor even is dit niet erg. Je zou het zelfs kunnen zien als een soort work-out voor je voeten. De slippers van vroeger werden zelfs ‘gezondheidsslippers’ genoemd omdat mensen ze na een voetoperatie moesten dragen om hun tenen weer actief te krijgen.”
Slippertips

Het beste is om slippers te dragen met                                            

• Een goed sluitend (verstelbaar)bandje over de wreef
• Een voetbed
• Een dikke zool
• Een stugge zool: als je ‘m kunt dubbelvouwen, is-ie niet stevig genoeg
• De juiste pasvorm voor jouw voeten. Loop er in de winkel lang genoeg op om te zien of bijvoorbeeld je tenen niet over de rand schuiven

Echter, sandalen zijn beter dan slippers; door het hielbandje hoeven je tenen minder te ‘klauwen’…

Van der Kaa: “Draag slippers waarvoor ze bedoeld zijn. Elk schoeisel heeft zijn eigen functionaliteit. Draag bijvoorbeeld geen slippers wanneer je gaat wandelen of een dagje gaat shoppen”. 

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.