Wandelen gezond voor lichaam en geest

Loopt u dit jaar mee met de Nijmeegse Vierdaags?
Of bent u wellicht iets minder fanatiek en blijft u liever dichter bij huis?

Hoe het ook zij, wandelen is gezond voor lichaam en geest!

 

Wist u dat,

-Regelmatig wandelen het hoofd leeg maakt?

-Met een dagelijkse wandeling van een half uur de kans op hart-en vaatziekten en ouderdomsziektes aanzienlijk kleiner wordt?

-Wanneer u wilt stoppen met roken, wandelen een goed hulpmiddel is? (Wanneer we bewegen, maakt ons lichaam namelijk het natuurlijke gelukstofje dopamine aan.)

-Wandelen een goede manier is om uw conditie en uithoudingsvermogen weer op te bouwen als u een tijdje niet actief bent geweest?

-Wandelen in ruigere gebieden vooral goed voor rug en benen is? Bovendien worden hierdoor de spieren en botten in het bovenlichaam versterkt.

-Vrouwen die de menopauze achter de rug hebben, de kans op borstkanker aanzienlijk kunnen verlagen door per dag een uur te wandelen?

-Borstkankerpatiënten die na hun medische behandeling regelmatig wandelen, meer kans hebben om de ziekte te overleven? (Door dagelijks, of om de dag een uur wandelen zou de sterftekans halveren.)

-Wandelen goed is voor het geheugen? Bij dementerende mensen is zelfs gebleken dat zij door regelmatig te wandelen, langer thuis/op zichzelf kunnen blijven wonen.

Of het nu om georganiseerde wandeltochten of om recreatief wandelen gaat, opbouwen is belangrijk!

Door: Dorothy Looman

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.