Wereld Parkinsondag

 

11 April is het Wereld Parkinsondag. (Wellicht heeft u de indrukwekkende campagne van het ParkinsonFonds al voorbij zien komen op tv?)
Op deze dag wil de organisatie Parkinson extra onder de aandacht brengen en meer onderzoek naar de ziekte mogelijk maken.

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij een kleine groep cellen in de hersenen beschadigt en afsterft. Omdat de cellen hierdoor geen dopamine meer kunnen aanmaken, treden vervelende klachten als trillen, moeilijk praten, stijve armen en benen, op.

Niet te genezen

De behandeling richt zich vooral op het verminderen van de symptomen en het verlichten van de klachten. Belangrijk hierin, is een combinatie van medicijnen, voldoende beweging en gezonde voeding.

 

Boksen met Parkinson

De ziekte is langzaam progressief en genezing is helaas nog niet mogelijk. Maar het ParkinsonFonds doet er met steun van donateurs alles aan dit wél te realiseren!

Door: Dorothy Looman
Bron: Parkinsonfonds.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.