RIVM: Griepepidemie in Nederland

 

Normaal gesproken juichen wij sporten toe; bewegen is goed voor de mens. Dat is absoluut waar. Toch zijn er situaties waarin we goed na moeten denken of sporten wel zo verstandig is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt namelijk, dat er in ons land de afgelopen twee weken een griepepidemie is losgebarsten.

Sportzorg.nl heeft twee gouden regels opgesteld waarop we moeten letten als we willen sporten terwijl we grieperig zijn:

Regel 1: Bij koorts, spierpijn en een verhoogde hartslag in rust wordt sporten afgeraden.
Regel 2: Pas je training ook aan als je je minder goed voelt dan verwacht of gewenst.

Zonder temperatuursverhoging mag er in principe doorgetraind worden. Het kan echter verstandig zijn om toch wat rustiger en niet te intensief te trainen”, aldus Sportzorg.nl.

Fris en fruitig

Gelukkig kunnen we ons immuunsysteem een handje helpen, zodat we onszelf snel weer fris en fruitig voelen:

1. Ramen open
Als het kouder wordt, zijn we eerder geneigd de deuren en ramen dicht te houden en lekker binnen te blijven. Het is daarom belangrijk om elke dag de ruimtes in huis te luchten, zodat bacteriën geen kans krijgen. Maak daarnaast ook deurklinken, tafels en tablets goed schoon.

2. Drink voldoende water
Water drinken heeft invloed op ons afweersysteem. Zonder voldoende water kan het systeem niet goed werken. De vloeistof moet namelijk genoeg voedingsstoffen kunnen verspreiden.

3. Ga naar buiten
Vitamine D is goed voor het immuunsysteem; Het lichaam kan onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Probeer dus zoveel mogelijk zonlicht op te vangen door naar buiten te gaan. Vitamine D zit daarnaast ook in eten, bijvoorbeeld in vette vis.

Op naar een gezond 2019!

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.