Financiёle beloning helpt werknemers te stoppen met roken.

 

Eerder al,  schreven wij over mogelijke manieren om het percentage rokers in ons land te verminderen. Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, beloonde de leerlingen van schoolklassen waar een half jaar niet gerookt werd met een kans op een gratis uitje.
En de stelling ‘Minder loon voor rokende werknemers?’ werd door maar liefst 18% van de Nederlandse bevolking toegejuicht. 47% Pleit voor een algeheel rookverbod op het werk.

Bonus

Vorige week meldde Nu.nl dat uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt, dat een financiële beloning van de werkgever voor werknemers een belangrijke stimulans is om te stoppen met roken. 61 Bedrijven verleenden hun medewerking aan het onderzoek. Dankzij deze bonus (350 euro per werknemer) plus een ‘stoppen-met-rokentraining’, heeft 41% van de 604 deelnemende werknemers na ruim een jaar geen sigaret, sigaar of pijp meer gerookt.

De deelnemers kregen hun eerste cadeaubon van 50 euro meteen na afronding van een groepstraining. Na respectievelijk drie- en zes rookvrije maanden kregen zij nogmaals financiële bijdragen van 50 euro. Na een jaar zonder roken volgde een bonus van 200 euro.

 

Als alle werkgevers in Nederland deze methode met beloningen gaan toepassen om werknemers te helpen te stoppen met roken, kan dat een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van het roken in Nederland”, aldus de onderzoekers.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.