Vroege aanpak rug- en nekklachten

 

Wetenschapper Pieter Coenen en andere onderzoekers van de afdeling sociale geneeskunde Amsterdam UMC, locatie VUmc, zijn tot de conclusie gekomen dat tieners die wegblijven van school vanwege rug- of nekpijn, een aanzienlijk grotere kans kunnen hebben om later ook te verzuimen op het werk.

Onderzocht is de impact van rug- en nekpijn in de tienerjaren, op de arbeidsparticipatie op latere leeftijd. Deze blijkt groot te zijn. Verder is gebleken dat de lijn van een, vanwege rug- en nekpijn verzuimend kind zich tijdens de rest van het leven doortrekt.

De conclusie van de onderzoekers is daarom dat het erg belangrijk is om rug- en nekpijn en de manier om hiermee om te gaan, al in de tienerjaren aan te pakken.

Door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Meer informatie

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Inloopspreekuur

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.

Zorgverzekeringen