Percentage mensen met obesitas bijna verdrievoudigd

 

Hoewel bijna de helft van alle volwassen Nederlanders matig of ernstig overgewicht heeft, lijkt één op de vijf van hen hier nauwelijks moeite mee te hebben. Deze conclusie trekt het statistiekbureau CBS op basis van de resultaten van een recent onderzoek.

Het percentage mensen met obesitas is sinds begin jaren tachtig bijna verdrievoudigd. In ons land is 14% veel te zwaar. Obesitas komt bij vrouwen iets vaker voor dan bij mannen.
Sommige mensen hebben een ernstige mate van overgewicht. Zij hebben een hoger risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, onvruchtbaarheid en psychische klachten. Deze vorm van zwaarlijvigheid wordt ook wel morbide obesitas genoemd.

BMI                                                                          

De mate van overgewicht wordt gemeten met de ‘body mass index’ (BMI). Dit is het gewicht in kilo’s gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters. In feite wordt op deze manier het aantal kilogrammen per vierkante meter lichaam berekend. Bij een volwassene is sprake van matig overgewicht bij een BMI van 25 tot 30. Bij een BMI van 30 of hoger is er sprake van obesitas.

Door: Dorothy Looman
Bron: ANP

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.