Nieuws van de Hartstichting


Nederland kent steeds meer rookvrije sportverenigingen. De teller staat inmiddels op 550 sportclubs waar helemaal niet meer gerookt mag worden- en van verenigingen die hard op weg zijn om dit, door strenge regels in te voeren, voor elkaar te krijgen.

Een stijging van zo’n 400 sportverenigingen”, meldt de Hartstichting. Volgens de stichting is deze stijging mede te danken aan de steun van de vijf grote buitensportbonden (KNVB, KNKV, KNHB, Atletiekunie en KNLTB) én aan de inzet van diverse gemeenten.
Directeur Floris Italianer van de Hartstichting: “Veel gemeenten nemen steeds meer hun verantwoordelijkheid om lokale voorzieningen zoals de sportterreinen, rookvrij te maken. Roken wordt steeds minder als ‘normaal’ gezien, zeker in de buurt van kinderen.

In totaal zijn er in ons land ongeveer zesduizend clubs waar kinderen buiten sporten. We zijn dus op de goede weg, maar er is nog heel veel werk aan de winkel!

Door: Dorothy Looman
Bron: ANP

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.