Wist u dat ….

 

Tien minuten flink wandelen meer oplevert dan tienduizend stappen per dag?

 

Minimaal tien minuten per dag stevig wandelen zou volgens de Britse overheidsorganisatie ‘Public Health England’, voor een volwassen persoon gezonder zijn dan het maken van de aanbevolen tienduizend stappen.

Public Health England adviseert volwassenen om meer te doen aan gematigd intensieve lichaamsbeweging. Hiermee bedoelt de gezondheidsorganisatie onder andere het maken van een stevige wandeling.

Terwijl eerder de nadruk vooral gelegd werd op het zetten van minstens tienduizend stappen per dag, lijkt nu het (snel)wandelen terrein te winnen. Door gematigd intensief te bewegen gaat de hartslag omhoog en wordt de ademhaling sneller. Bovendien zou het de kans op een vroegtijdige dood met 15% verminderen.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.