Stijging aantal kinderen met rug- en nekklachten

 

Terwijl van 2010 t/m 2012 het aantal kinderen dat met nek- en rugklachten bij de fysio-/oefentherapeut kwam redelijk stabiel bleef, tonen de cijfers van de NIVEL Zorgregistraties vanaf 2013 een duidelijke stijging.

Mogelijk is het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones de oorzaak van deze klachten bij kinderen. Door het langdurig aannemen van een verkeerde houding tijdens het gebruik van smartphones en tablets lijkt de relatie met de pijnklachten voor de hand liggend.

Verder onderzoek zal deze toename echter moeten uitwijzen….

Door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.