6- Minutenzones

Met 170.000 burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij een reanimatieoproepsysteem is Nederland het eerste land ter wereld met een landelijk netwerk van geregistreerde burgerhulpverleners, die kunnen reanimeren wanneer zij een alarm ontvangen via een oproepsysteem. Een belangrijke stap naar de zogenaamde 6-Minutenzone. (In een 6-Minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112 , starten met reanimeren en zetten een AED ( automatische externe defibrillator) in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk.’ De Hartstichting.nl). De eerste 6 minuten zijn cruciaal na een hartstilstand, buiten het ziekenhuis.

Voldoende AED’s

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “Het is een ongelooflijke prestatie die we gezamenlijk hebben weten te behalen. Nergens ter wereld bestaat er een dergelijk landelijk netwerk aan vrijwilligers die oproepbaar zijn in geval van een hartstilstand. Dankzij deze vrijwilligers kunnen we vele levens per jaar redden. Het is nu nog van groot belang ervoor te zorgen dat er overal voldoende AED’s beschikbaar en toegankelijk zijn. Daarnaast moet er gewerkt worden aan een optimale spreiding van burgerhulpverleners, zodat de dekking in alle gemeentes voldoende is. Dan werkt de 6-Minutenzone optimaal.”

De Hartstichting werkt samen met de oproepsystemen HartslagNu en HartveiligWonen, Het Rode Kruis en de GGD-GHOR,  om van heel Nederland een 6-Minutenzone te maken want, snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood!

Beweegprogramma bij hart en vaatziekten               

Hart- en vaataandoeningen zijn één van de grootste gezondheidsrisico’s in Nederland. Bewegen is de manier om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Ook voor mensen met hart- en vaataandoeningen heeft GoFysio een speciaal beweegprogramma ontwikkeld. Ons professionele team staat voor u klaar!

Door: Dorothy Looman
Bronnen: De Hartstichting.nl, Gezondheidplus.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.