Blue Monday

 

De derde maandag van januari is uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. De gezelligheid van de feestdagen is naar de achtergrond verdwenen, goede voornemens zijn alweer verdrongen of verbroken, de vakantie is nog lang niet in zicht en de blauwe enveloppen vallen op de deurmat. Het weer werkt ook niet mee; Weeronline voorspelt een grauwe, natte en winderige 15 januari….

Bewegen                                                

Een onderdeel van de Blue Monday Challenge van het Fonds Psychische Gezondheid, is bewegen.

Beweging heeft een gunstige invloed op het endorfinesysteem in ons lichaam. Endorfine is betrokken bij het beloningssysteem in onze hersenen en zorgt o.a. voor positieve gevoelens. Een soort van ‘natuurlijke feel good drug’ dus. En ons lichaam maakt de stof zelf aan!

De aanmaak van endorfine houden we o.a. actief door te bewegen. GoFysio beschikt over diverse beweegprogramma’s. Samen met u, zullen onze gespecialiseerde oefentherapeuten een programma samenstellen waar u zich prettig bij voelt en die op uw lijf geschreven is!

 

Door : Dorothy Looman
Bron: Fonds Psychische Gezondheid 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.