Investering € 12,5 miljoen om met plezier- en gezond te blijven werken

 

Vanaf september 2017 kan het bedrijfsleven subsidie aanvragen voor ‘Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren’. Met deze regeling stelt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, € 12,5 miljoen beschikbaar voor projecten die zich inzetten voor het langer gezond en vitaal aan het werk te houden van arbeidskrachten.

Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners kunnen de subsidie aanvragen en hiermee plannen met betrekking tot  beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots, of voorlichting ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van arbeidskrachten, te financieren. Deze projecten zouden zich inhoudelijk vooral richten op gezond en veilig werken, goed werkgeverschap en arbeidsmobiliteit.

Duurzaam inzetbaar

Hoe kunnen we in Nederland zorgen dat mensen plezier houden in hun werk, hun vaardigheden ontwikkelen en gezond blijven? Niet alleen werkt de gemiddelde mens langer door, ook de technische en economische ontwikkelingen vereisen extra energie en aandacht. Eerdergenoemde projecten geven de werkgevers en werknemers de mogelijkheid om met elkaar te investeren in mensen.

Klijnsma:  “Het is heel belangrijk dat mensen met plezier en gezond blijven werken. Daar investeren we graag in”, aldus Klijnsma.

Meer informatie over de Duurzame Inzetbaarheid bedrijven/instellingen, is  op de website van de Rijksoverheid te vinden

Arbeid en gezondheid bij GoFysio

GoFysio is ook gespecialiseerd in vitaliteit en zorg bij bedrijven. Ons doel is, het optimaliseren van de inzetbaarheid en vitaliteit van werknemers in hun werkomgeving en het zo laag mogelijk houden van het verzuim en de verzuimkosten.

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                    
Bron: Fysioforum.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.