Wandelsport ‘koploper’ in onderzoek sportdeelname

 

 

De Nijmeegse Vierdaagse trekt ook dit jaar weer veel deelnemers en bezoekers. Reden voor ons om de ontwikkelingen rond de groei van de wandelsport onder de aandacht te brengen.

Volgens de Sportdeelname Index van NOC NSF wordt er in ons land steeds meer gewandeld. In de maand mei van dit jaar trokken ruim 2,6 miljoen mensen minstens één keer de wandelschoenen aan. Vergeleken met mei 2016, zijn dit er ruim een half miljoen meer.

Top 3

Deze ontwikkeling zet de wandelsport meteen bovenaan in de top 3 van sporten waarvan de beoefening het meest is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Twee andere stijgende lijnen in de grafieken van de Sportdeelname Index, waren voor gymnastiek/turnen en zwemmen.

In de lijst van de sporten die in ons land het meest beoefend worden, is fitness het meest populair. De wandelsport neemt hier op dit moment de tweede plaats in.

GoFysio

Wilt u graag wandelen, maar weet u niet hoe u dit precies aan moet pakken? Ons team staat voor u klaar om u hierin te begeleiden en samen met u een comfortabel beweegprogramma samen te stellen!

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                                    
Bron: Wandel.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.