En we leven nog lang en gezond!

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut verwachten dat het record van ‘de langst levende mens ooit’, binnen 50 jaar zal sneuvelen….

In 1997 overleed de Française Jeanne Calment. Zij bereikte de leeftijd van 122 jaar en is hiermee de oudste mens die tot nu toe heeft geleefd. De onderzoekers verwachten echter dat dit record binnen vijftig jaar verbroken zal worden.

De titel van de oudste Nederlander die ooit geleefd heeft, komt Hendrikje van Andel toe. In 2005 overleed zij op de leeftijd van 115 jaar. Volgens de onderzoekers is de kans groot  dat er in de toekomst ook in ons land een hogere leeftijd zal worden bereikt.

Natuurlijk zijn dergelijke leeftijden niet voor iedereen weggelegd, maar we kunnen Moeder Natuur zeker een handje helpen! Steeds meer mensen leven bewuster en gezonder. Ook de ouderen onder ons! GoFysio draagt hier graag een steentje aan bij.

Seniorenfitness                                       

Bent u 50 plusser en zou u onder professionele begeleiding veilig en verantwoord willen bewegen? Dan bent u bij GoFysio aan het juiste adres! Seniorenfitness is een programma dat bestaat uit kracht, balans en conditietraining. Deze training in kleine groepjes is gezellig, gezond en leuk!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.