10 Minuten wandelen = 1 paaseitje verbranden

Net als chocoladeletters en pepernoten, zijn ook de paaseitjes vroegtijdig en volop verkrijgbaar. Op zich is een paaseitje op zijn tijd, prima. (Eén paaseitje staat voor ongeveer 45 calorieën). Maar vaak blijft het niet bij ‘die ene’… In Nederland worden ieder jaar bijna een miljard paaseitjes gegeten. Dat zijn er gemiddeld 47 per persoon. Hoe (on)gezond is dat eigenlijk?

Verleidelijk

Paaseitjes zijn ontzettend verleidelijk omdat het kleine hapjes zijn die je makkelijk tussendoor eet. Stel dat je in een maand 47 paaseitjes eet, dan eet je 70 calorieën per dag te veel. Als je geen zak per dag eet, hoef je je niet druk te maken om die paar paaseitjes”, aldus Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid.

Om één paaseitje te verbranden moeten we,                                     paaseieren 3

  • ongeveer 10 minuten wandelen of,
  • ongeveer 8 minuten fietsen of,
  • ongeveer 5 minuten hardlopen of,
  • ongeveer 20 minuten staan

(Paaseitjes in de tuin verstoppen of zoeken is ook een goede manier om overtollige calorieën te lijf te gaan!)

 

Verantwoord kilo’s kwijtraken

Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om te kunnen bewegen en kilo’s kwijt te raken. Wij kunnen u echter helpen! Ons programma Slank en Fit  is gebaseerd op de Energy Control Methode. Dit 12 weken durende beweegprogramma richt zich op het verhogen van de vetverbranding, de toename van de spiermassa en de verandering van het eetgedrag. U wordt hierbij begeleid door een fysiotherapeut, een diëtist en een psycholoog.

 

Tip voor de paasdagen: Pure chocolade eitjes

Pure chocolade is beter. Sterker nog, door één of twee pure paaseitjes per dag te eten loop je volgens Seidell zelfs een lager risico op hart- en vaatziekten. “Want, naast de gunstige voedingsstoffen bevat pure chocolade aanzienlijk minder vet en suiker.”

 

GoFysio wenst u alvast een vrolijk Pasen!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nl

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.