40+? De voordelen van krachttraining!

Wist u dat de combinatie van bewegen en krachttraining erg effectief is? Door krachttraining wordt ons groeihormoon namelijk gestimuleerd. En dat heeft weer een positief effect op het celherstel.

Wanneer men ouder wordt en minder beweegt ontstaat vaak verlies aan spierkracht en spiermassa. Juist met krachttraining wordt dit tekort tegengegaan. Maar dat is niet het enige voordeel, ook de aanmaak van botcellen wordt verbeterd, belangrijk ter voorkoming van botontkalking (osteoporose). Daarnaast heeft onze suikeropname baat bij krachttraining. Dat is weer gunstig voor diabetespatiënten. En dat deze vorm van trainen ook voordelen op de ontwikkeling van Alzheimer heeft, laat recent onderzoek zien.

Averechts

Maar….krachttraining kan bij een slechte uitvoering averechts werken! Krachttraining moet gebalanceerd en onder betrouwbare, deskundige begeleiding gebeuren, vooral wanneer er sprake is van bepaalde lichamelijke aandoeningen.

De combinatie bewegen en kracht werkt altijd en voor iedereen. Ongeacht de leeftijd. De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen.

GoFysio

Ook GoFysio helpt u graag om fit en gezond ouder te worden. Wij hebben een fitnessprogramma ontwikkeld dat specifiek op senioren is afgestemd. Dit trainingsprogramma bestaat uit conditietraining en afwisselende oefeningen, toegespitst op ieders’ wensen en mogelijkheden. Dit gebeurt uiteraard onder professionele begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Mocht u erg graag willen bewegen, maar denkt u dit niet te kunnen vanwege gezondheidsproblemen? Ook dan heeft GoFysio diverse mogelijkheden en verschillende beweegprogramma’s.

Wellicht kunnen wij in overleg met u, een programma samenstellen waardoor u weer plezier beleeft aan bewegen en zich fitter en zekerder voelt!

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                            oefenzaal
Bron: Fysionieuws.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.