‘Kwaliteit wellicht belangrijker dan kwantiteit’. Ook bij bewegen.

Het nieuwe jaar is begonnen, zo ook het nakomen van goede voornemens. Gezonder eten, minder drinken en meer bewegen… Maar wanneer beweeg je voldoende?

Niet per definitie iedere dag

In Nederland wordt een half uur bewegen per dag geadviseerd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schrijft 75 minuten flinke, of 150 minuten matige beweging per week voor, liefst verspreid over de week.
Britse onderzoekers zijn van mening dat je niet iedere dag hoeft te bewegen om fit te blijven. Ook een of twee keer per week sporten zou al een gunstig effect op de gezondheid hebben.

Kwaliteit is wellicht belangrijker dan kwantiteit”, zegt onderzoeker Gary O’Donovan.

Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens van 63.591 volwassenen in Engeland en Schotland, gedurende de periode van 1994 tot 2012. De gezondheid en mogelijke doodsoorzaken van volwassenen die vrijwel nooit sportten, van volwassenen die regelmatig sportten en die van volwassenen die hun aanbevolen beweging tijdens een of twee sessies voltooiden, werden vergeleken en bestudeerd. De eerder genoemde conclusie kon worden getrokken uit de resultaten van het onderzoek.

GoFysio

Ook in 2017 kunt u bij GoFysio terecht voor diverse beweegprogramma’s. Onze vakkundige fysiotherapeuten en professionele instructeurs zullen samen met u een individueel programma opstellen en u begeleiden en coachen tijdens de training.

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                      Claudicatio_GoFysio_looptraining_vaatlijden
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.