Link tussen infecties en later overgewicht bij kinderen

Een grootschalig onderzoek van informatie van 260.556 kinderen geboren tussen januari 1997 en maart 2013, laat een verband tussen infecties- en obesitas op latere leeftijd bij kinderen zien. De studie richtte zich op de diagnose, de behandeling, de lengte en het gewicht van de geboorte tot het achttiende levensjaar.

Kinderen die in het eerste jaar van hun leven nooit met infecties waren geconfronteerd, werden vergeleken met kinderen die ooit onbehandelde infecties hadden gehad. Hierbij bleek dat een kind waarbij een infectie onbehandeld bleef, 15% meer risico op latere obesitas had. (Een kind met drie onbehandelde infecties had een risico dat opliep tot wel 40%.)

Antibiotica

Eerdere studies suggereerden dat het gebruik van antibiotica op jonge leeftijd zou kunnen leiden tot overgewicht bij kinderen op latere leeftijd. Echter, het onderzoek waar wij over praten toont geen verschil in het risico op obesitas tussen kinderen die behandeld waren met antibiotica en kinderen die onbehandelde infecties hadden. De onderzoekers zijn van mening dat de stelling dat antibiotica de kans op overgewicht zou vergroten hierdoor wordt tegengesproken.
Volgens hen zou antibiotica niet vermeden moeten worden, ook al is de ouder bang voor overgewicht.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Kinderfysiotherapie

GoFysio geeft ook kinderen professionele begeleiding. Tijdens het programma Fit, Fun & Food (FFF), werkt uw kind samen met de kinderfysiotherapeut, de diëtist en eventueel een psycholoog, op een leuke en afwisselende manier aan fitheid en gewicht.
Naast het FFF programma is ons team kinderfysiotherapie gespecialiseerd in het revalideren, begeleiden en behandelen van baby’s en kinderen van 0 tot 18 jaar.
Voor vragen, advies en informatie verwijzen wij u graag naar onze website voor kinderfysiotherapie.

fit_fun_food_overgewicht5

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.