Beloning!

“Schoolklassen die er in slagen om een half jaar niet te roken maken kans op een gratis uitje”, aldus staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) in een nieuwe campagne tegen roken. Met deze ‘beloning’ hoopt van Rijn dat de sociale druk bij jongeren om niet te (gaan) roken toeneemt. De focus in deze campagne ligt vooral op vmbo-leerlingen. Gebleken is dat er op dit schoolniveau het meest wordt gerookt. 120 Schoolklassen uit de regio’s Amsterdam, Friesland, Limburg en Flevoland-Gelderland doen met deze actie mee.

De goede kant op

Cijfers laten zien dat circa 32% van de leerlingen van het vmbo ooit heeft gerookt. Op het vwo is dit ‘slechts’ 16%. Het gaat gelukkig de goede kant op. Het percentage jongeren (12-16 jaar) dat in 2011 ooit gerookt had, lag destijds op 33%. Inmiddels is dit percentage gedaald naar 23%.

Rookvrije generatie

Staatssecretaris van Rijn: “Als je op jonge leeftijd niet begint met roken, begin je er later vaak ook niet meer mee. Dat gun ik alle jongeren. De rookvrije generatie komt hiermee weer een stapje dichterbij.”

Onderdeel van de uitdaging is ook dat de jongeren naast lessen over roken, een video moeten maken over de voordelen van niet-roken.

 
 
 Zeg ‘Nee!’ tegen roken!  basketballer_kinderfysiotherapie_blessures

 

KWF Kankerbestrijding

‘Eigenlijk best gek hè?!,
dat je op meer plekken sigaretten kunt kopen dan brood.’

‘Eigenlijk best gek hè,
dat wij een product waar je ziek van kan worden zo normaal vinden en het behandelen als een gewoon product.’

In een recente campagne van KWF Kankerbestrijding laten jongeren zien hoe zij denken over, en omgaan met roken.

 

Geschreven door Dorothy Looman
Bronnen: Nu.nl , KWF.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.