Aantal actieve patiënten na heupoperatie teleurstellend

De resultaten van een onderzoek van de UEA universiteit voor gezondheid, laten zien dat de bewegingspatronen van mensen die een heupoperatie ondergaan vrijwel onveranderd blijven ten opzichte van hun situatie vóór de operatie. Opvallend, aangezien zij juist hoopten na een heupoperatie beter en meer te kunnen bewegen.

 

Onderzoek

De data van 1.030 patiënten met een versleten heup, of die vanwege een andere reden een heupoperatie ondergingen, werden met elkaar vergeleken.

De onderzoekers bestudeerden de mate van de toename van het tempo waarin mensen wandelden, fietsten en de trap op- en afliepen, na de heupoperatie. Van toename was echter nauwelijks sprake, ondanks de vervanging van de heup.

“De voordelen van regelmatig bewegen na een heupoperatie zijn bekend, maar toch bewegen mensen weinig. Doktoren zouden patiënten meer moeten aanmoedigen in beweging te komen”, aldus hoofd van het onderzoeksteam, Tom Withers.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

 

 

Oefentherapie Mensendieck Cesar bij GoFysio

                                  Oefentherapie_Cesar_Mensendieck_GoFysio1

Moet u een (heup)operatie ondergaan? Wij helpen u graag met het revalidatietraject! Onder professionele begeleiding van ons team bent u na de ingreep snel weer ‘op de been’. Wellicht kunnen wij in overleg met u, een programma samenstellen waardoor u weer plezier beleeft aan bewegen en zich fitter en zekerder voelt! Daarbij hebben wij Mensendieck/Cesar behandelingen aan ons pakket toegevoegd. Deze oefentherapie richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van houding en beweging, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.