Nederland staat van 1 t/m 7 oktober in het teken van ‘De valpreventieweek’.

In Nederland wordt iedere 6 minuten een 65+er als gevolg van een val behandeld op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis. Dat is te veel.  VeiligheidNL organiseert  daarom ieder jaar de landelijke ‘valpreventieweek’.

Ouderen langer mobiel

Dit jaar staat’ De valpreventieweek’ in het teken van Mobiliteit. Mobiel blijven staat bij ouderen hoog in het vaandel. ‘Mobiliteit’ is een breed begrip en varieert van een rondje fietsen tot traplopen, of een ommetje met de rollator.

Tijdens de valpreventieweek besteden zorgverleners extra aandacht aan valpreventie en motiveren zij ouderen om mobiel te blijven. Belangrijke richtlijnen om valrisico’s te verminderen zijn o.a.: Probeer zo actief mogelijk te leven, houd het binnenshuis zo veilig mogelijk (goede verlichting, antislip op bijvoorbeeld de trap, of in de badkamer) en check uw medicijngebruik regelmatig met uw arts.

Op de website van VeiligheidNL vindt u meer tips en informatie over deze wetenswaardige week.

Valpreventie bij GoFysio

GoFysio besteedt in diverse beweegprogramma’s  aandacht aan valpreventie. In ons beweegprogramma osteoporose leert u bijvoorbeeld hoe u met de juiste intensiteit kunt bewegen en tegelijkertijd het valrisico kunt beperken/verlagen. Dit alles gebeurt natuurlijk onder de professionele begeleiding van onze fysiotherapeuten!

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                            Claudicatio_GoFysio_looptraining_vaatlijden
Bron: Fysioforum.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.