Voorkom blessures na de vakantieperiode

De zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij, tijd om de draad weer op te pakken. Dat geldt ook voor uw sportactiviteiten. Bent u een actief sporter maar heeft u deze zomer meer sport op tv gekeken dan beoefend, dan is het verstandig om rustig op te starten. Blessures liggen na een rustperiode op de loer!

Rustig opstarten

Verwacht niet meteen op het niveau van voor de vakantie te kunnen beginnen. Start met een goede warming up en sluit af met een cooling down. De temperaturen kunnen in het najaar behoorlijk oplopen. Pas uw trainingen daarop aan. Drink voldoende water bij warm weer  en sport zo nodig ’s ochtends vroeg of later in de avond. Luister naar uw lichaam!

Hardloopclinic bij GoFysio                Hardloopanalyse_hardloopclinic_blessures_GoFysio

Lukt het u niet om zelf weer op uw oude niveau te komen? Wij helpen u graag! Voor de (ervaren én beginnende) hardlopers onder u gaat er binnenkort een nieuwe hardloopclinic van start bij onze vestiging in Terwijde! Vanaf 15 oktober a.s. leert u in 5 lessen o.a. hoe uw techniek te verbeteren en efficiënter, ontspannen en blessurevrij hard te lopen.

Beoefent u een andere sport en wilt u adviezen en/of begeleiding: uiteraard staan onze fysiotherapeuten ook dán voor u klaar!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.