19 – 22 juli 2016: De 100ste Nijmeegse Vierdaagse

Maandag 19 juli zal voor de honderdste keer de Nijmeegse Vierdaagse van start gaan. Een sportieve en feestelijke week voor heel veel wandelaars! Maar ook een week waarin blessures op de loer liggen….

 

Voorkomen is beter…

Heeft u last van voetproblemen? Een podotherapeut kan u helpen!                             Podotherapie
Een podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten die gerelateerd zijn aan een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon.

Goed om te weten bij voetproblemen:

  • Iedere dag een koud voetenbad maakt de huid van de voeten steviger. Gebruik geen zeep want dat maakt de voeten zachter!
  • (Te) zachte voeten worden ook steviger door ze regelmatig in te wrijven met glycerine of kamferspiritus.
  • U kunt uw voeten zelf goed verzorgen door eventuele eeltplekken te verwijderen en de teennagels recht (en niet te kort) af te knippen.
  • Zweetvoeten zijn het beste tegen te gaan door ze voorafgaand aan het wandelen in te wrijven met talkpoeder, of een poeder dat speciaal voor de voeten bestemd is. Heeft u dit niet bij de hand, dan kan kamferspiritus ook helpen. Deze tip werkt het beste wanneer het gedurende enkele weken herhaald wordt.

En bij blaren:

  • Bouw lange afstand wandeltochten of meerdaagse tochten rustig op, zodat uw voeten (en de rest van uw lichaam) aan de belasting kunnen wennen.
  • Draag goede wandelsokken en -schoenen.
  • Nieuwe wandelschoenen? Geef uw voeten ruim de tijd om hier aan te wennen door ze goed in te lopen. Plak hierbij de gevoelige plekken van uw voeten dakpansgewijs af met leukoplast. Dit zorgt voor een second-skin effect. Zorg dat er bij het afplakken geen ribbels ontstaan; deze kunnen juist blaren veroorzaken.
  • Inlegzolen helpen blaargevoelige plekken te ontlasten.

Belangrijk voor alle wandelaars:

  • Geef uw spieren de gelegenheid om warm te worden door een goede warming up.
  • Kramp in uw kuit is gemakkelijk te verhelpen door met de ene hand de voorvoet omhoog te drukken (dus naar het scheenbeen toe) en met de andere zachtjes in de kuitspieren te knijpen.

GoFysio wenst alle deelnemende wandelaars een sportieve, blessurevrije en vooral fijne week toe!

Geschreven door : Dorothy Looman
Bron: www.4daagse.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.