Samen valangst aanpakken

Een heup breken op hoge leeftijd is aangrijpend en kan erg vervelende gevolgen hebben. Ieder jaar breken er in ons land naar schatting 20.000 mensen een heup. Meestal gaat het om ouderen rond- en boven de 80 jaar. Hoewel herstel via een geriatrisch revalidatieprogramma in een verpleeghuis een zeer positief effect heeft op het terugwinnen van de zelfredzaamheid, plaatst specialist ouderengeneeskunde en onderzoeker Jan Visschedijk er toch een kanttekening bij. Volgens hem zou valangst een belangrijk obstakel in het herstelproces zijn…

Neerwaartse spiraal

Een groot deel van de ouderen blijft angstig na ‘de val met de gebroken heup’. Hun zelfvertrouwen is geslonken. Tegelijkertijd vermijden ze het lopen en andere activiteiten. Een neerwaartse spiraal ligt op de loer: minder bewegen betekent spierverlies> betekent minder potentie> betekent meer angst, waardoor men nóg minder onderneemt… Angst om te vallen na een heupfractuur komt het herstel niet ten goede. Zelfstandig thuis blijven wonen wordt al gauw een probleem. Men blijft afhankelijk van anderen.

Seniorenfitness bij GoFysio

Bij GoFysio kunt u terecht voor een fitnessprogramma dat specifiek op senioren is afgestemd. Seniorenfitness een trainingsprogramma dat bestaat uit conditietraining en afwisselende oefeningen, toegespitst op uw individuele wensen en mogelijkheden. Samen met u bouwen we uw zelfvertrouwen en conditie weer helemaal op.

Het regeringsbeleid is gericht op langer zelfstandig thuis wonen, en dat is precies wat ouderen zelf ook willen!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl                                                                                                      fysiofitness_oefenzaal-beweegprogramma

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.