‘Het heerst’

Volgens het RIVM is er momenteel sprake van een griepepidemie in Nederland. Daarnaast kampen veel mensen met verkoudheid. Toch gaan veel mensen door met sporten.
Is dit verstandig?

 

Griep of verkoudheid

Er zit een groot verschil tussen de griep of een verkoudheid. We zouden kunnen stellen dat wanneer er alleen sprake is van symptomen boven het nekgebied, (bijvoorbeeld neusverkoudheid, oorpijn, keelpijn, en GEEN koorts), sporten is toegestaan. Doe het wel wat rustiger aan!
Zodra er zich echter (ook) verschijnselen onder de nek (hoesten, kortademigheid, verhoogde hartslag in rust, koorts, spierpijn in armen en benen) voordoen, is het een ander verhaal. Ga in dit geval niet trainen, Uw immuunsysteem is immers verzwakt. Het lichaam heeft alle energie nodig om te herstellen. Bovendien loopt u risico dat het virus terechtkomt in de hartspier, waardoor deze kan gaan ontsteken. Dus bij griep, en/of koorts: Neem uw rust en stop met sporten!

Feit of fabel?

Sporten ‘om de ziekte eruit te zweten’ is een fabel. Zijn de klachten inmiddels verdwenen? Ook dan heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen!

Natuurlijk kunt u voor adviezen en/of behandelingen altijd bij ons terecht!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nl                                                                               

Slank & Fit

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.