Hartfalen

Hartpatiënten wordt over het algemeen ‘milde conditietraining’ geadviseerd. Echter, een onderzoek van inspanningsfysioloog Nathalie Benda van het Radboudumc, toont aan dat ook meer intensieve vormen van fysieke inspanning veilig en gezond lijken te zijn voor deze doelgroep.

Professionele begeleiding

In haar onderzoek zocht Benda de meest adequate bewegingsvormen voor hartpatiënten. Ze bestudeerde de effecten van een traditionele manier van trainen en een nieuw type hoog-intensieve interval training. Fitheid, hart- en vaatfunctie en kwaliteit van leven werden bij een kleine groep patiënten met hartfalen onder de loep genomen. De resultaten van haar onderzoek wezen een verbetering ten behoeve van de fitheid bij deze patiënten bij beide trainingen, uit.

Dat wil echter niet zeggen dat hartpatiënten alles kunnen doen. Je kunt niet zomaar op hoge intensiteit gaan trainen. Hartpatiënten moeten daarvoor eerst gescreend worden en vervolgens goed begeleid worden door een arts”, aldus Nathalie Benda.

 

GoFysio

GoFysio beschikt over een speciaal ontwikkeld beweegprogramma voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Bezoek onze webpagina, bel ons, of loopt u gerust binnen voor vrijblijvend advies en informatie!

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                           kenniscentrum-oncologie-820x240
Bron: Radboud UMC

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.