Enkelletsel

Volgens een studie van de Universiteit Utrecht, zouden enkelletsels vaker voorkomen dan uit de registraties van de spoedeisende hulp blijkt. Het aantal nieuwe gevallen van medisch en niet-medisch behandelde enkelletsels onder de algemene bevolking, is ongeveer 5½ keer hoger dan het aantal enkelletsels dat op de spoedeisende hulp behandeld, en dus geregistreerd wordt.

Enkelletsel kan verschillende oorzaken hebben. We kunnen denken aan artritis, jicht, zenuwbeschadiging, ischias, geblokkeerde bloedvaten, of een infectie in het gewricht. De meest voorkomende vorm van enkelletsel is een verstuiking.

 

Verstuiking

 

Een verstuiking wordt meestal veroorzaakt wanneer de enkel naar binnen rolt of draait, waardoor de enkelbanden die de botten bij elkaar houden, scheuren. Het rollen van de enkel kan ook het kraakbeen of de pezen in de enkel beschadigen.

 

In deze gevallen raden wij u aan om naar uw fysiotherapeut te gaan. GoFysio garandeert 100% professionele hulp en begeleiding. Heeft u vragen over enkelblessures, of wilt u meer weten over de verschillende behandelmogelijkheden bij GoFysio? Vraag ons gerust om advies!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bronnen: Universiteit Utrecht en Healthline.com                                              kenniscentrum-running

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.