Zwangerschap en veilig sporten

Om de extra belasting van het lichaam tijdens de zwangerschap aan te kunnen, is het van belang dat het lichaam in goede conditie is. Ook de voorbereidingen op de bevalling zijn van invloed op een goede gezondheid. ‘Voldoende beweging’ is ook voor zwangere vrouwen aan te raden. Let u echter wel goed op de signalen van uw lichaam!

 

Soepelere spieren en gewrichten

Doordat het lichaam zich voorbereidt op de bevalling, worden de spieren en gewrichten soepeler. Tijdens het sporten raken zwangere vrouwen makkelijker geblesseerd, zeker in combinatie met het extra gewicht en de verschuiving van het zwaartepunt.

 

Extra bloed

Om in de toegenomen behoefte aan zuurstof te voorzien, maakt uw lichaam veel extra bloed aan. Dit heeft gevolgen voor onder meer het ijzergehalte en de bloeddruk. Het hart moet namelijk harder werken en sneller pompen. Zwaarder dus om inspanningen te verrichten!

 

Kortom, er gebeurt erg veel met het lichaam tijdens de zwangerschap.

In ons ‘Zwanger & fit’ beweegprogramma vertellen wij u precies welke oefeningen wel- en welke oefeningen niet mogen tijdens de zwangerschap.
Onze professionele bekkenfysiotherapeuten richten zich op de algemene conditie, de stabiliteit van het bekken en de bekkenbodem.

 

Bron: Fysionieuws
Geschreven door: Dorothy Looman                                                       Fysiotherapie Oefenzaal

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.