Wandelen met diabetes: daling bloedsuikerspiegel

Door gedurende zo’n twee uur een wandeling te maken, kan het glucosegehalte in het bloed aanzienlijk afnemen.  Heilzaam voor mensen met ‪‎diabetes dus!

‘Biowalk’

Om dit te bewijzen verlenen tien patiënten van het Diabetescentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis, momenteel hun medewerking, door vier maal een ‘Biowalk’ door De Hollandsche Biesbosch te maken. Zij doen dit iedere dinsdagmiddag in maart, april, mei en juni. Hierbij  worden ze begeleid door een gids, diabetesverpleegkundigen en – indien mogelijk – een arts. “We hopen dat de mensen het wandelen leuk gaan vinden en zich ervan bewust worden hoe snel het resultaat heeft”, vertelt Valerie Blok, diabetesverpleegkundige. “De wandelaars meten vooraf hun bloedsuiker, halverwege de wandeling opnieuw en aan het einde nog eens. Zo zien ze direct het effect. Eventueel kunnen we samen meteen de insulinedosering aanpassen.” De deelnemers zijn daarnaast ook zeer enthousiast over de mogelijkheid van het delen van ervaringen en het ontspannen contact met de zorgverleners.

Minder insuline

Volgens Blok heeft men door gewichtsverlies uiteindelijk minder insuline nodig. “Daarbij is geestelijke ontspanning tevens gunstig voor het glucosegehalte”, aldus de diabetesverpleegkundige

Bron: ASZ

Beweegprogramma

Ook bij GoFysio kunt u kennis maken met een beweegprogramma voor mensen met Diabetes type II. (ook wel ouderdomssuiker genoemd) 

Ons professionele team helpt u graag op weg!

 

Geschreven door : Dorothy Looman                                                      fysiofitness_oefenzaal-beweegprogramma

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.