Asymmetrie in kinderspeeltuinen

Dr. Rob Withagen, bewegingswetenschapper van RUG/UMCG, is van mening dat het uitgangspunt bij het ontwerpen van speeltuinen en speeltoestellen, voortaan ‘asymmetrie’ behoort te zijn. Volgens hem is er weinig variëteit in speeltuinen, wat nadelig is voor de motoriek van kinderen.

In de Groningse wijk Selwerd zal binnenkort gehoor worden gegeven aan zijn oproep. Ten behoeve van Withagen’s onderzoek zullen hier betonnen springblokken van verschillende grootte, in verschillende opstellingen worden geplaatst. Een leerzame manier om te zien tot welke onderdelen kinderen zich in de praktijk het meest aangetrokken voelen.

Bron: UMCG

 

 

Kinderfysiotherapie

Gofysio geeft ook kinderen professionele begeleiding. Kinderfysiotherapie Terwijde maakt onderdeel uit van GoFysio Terwijde.
Voor vragen, advies en informatie  verwijzen wij u graag naar onze website.

Ons team staat u graag te woord!

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                      kinderfysiotherapie_astma_bellenblaas

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.