Wintersportcampagne “Gebruik je Kop, Helm op!”

De wintersportvakantie is in aantocht. Voordat het zover is, worden er in ons land tal van evenementen georganiseerd. Veiligheid staat ook in de wintersport voorop. Met ‘de Kop van Jut’ brengt de Nederlandse Ski Vereniging tijdens de festiviteiten het helmgebruik onder de aandacht.

De Kop van Jut

De Kop van Jut is een Oudhollands spel. VeiligheidNL en de NSkiV hebben er een winterse versie van gemaakt, waarbij voorlichting wordt gegeven over hoofdletsels die opgelopen kunnen worden tijdens de wintersport. Welke impact kan een klap op of tegen het hoofd hebben? Van een bult tot een schedelbasisfractuur, ervaar het zelf met de Kop van Jut.

De attractie laat zien dat het dragen van een helm geen overbodige luxe is. Een hoofdblessure blijft een veel voorkomende blessure bij wintersporten. Wanneer u een helm draagt, wordt de kans op het oplopen van een hoofdletsel met maar liefst 35% gereduceerd. In 2013 werden in Nederland alleen al, circa 2.000 wintersporters in ziekenhuizen behandeld voor een blessure door skiën of snowboarden, waarvan zo’n 5% met een hoofdletsel.

Campagne

De Kop van Jut is onderdeel van de campagne ‘Gebruik je kop, Helm op’. Met deze campagne worden skiërs en snowboarders geattendeerd op het feit altijd een helm te moeten dragen teneinde de kans op ernstig hoofdletsel te verminderen.

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                                             Geen foto
Bron: Veiligheid.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.