Sporten en chemotherapie

Joke van de Berg heeft 18 sporthorloges gedoneerd aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar zij vorig jaar succesvol werd behandeld voor borstkanker. De horloges hebben een hartslagmeter en zijn bedoeld voor borstkankerpatiënten die sporten tijdens de chemotherapie.

Zij sloot zich gedurende haar chemobehandeling aan bij een sportgroep voor borstkankerpatiënten die fit willen blijven tijdens de chemotherapie. Onderzoek heeft namelijk bewezen uit dat door te sporten de chemotherapie beter wordt verdragen, patiënten sneller herstellen en minder last hebben van bijwerkingen.

Contact met lotgenoten

Joke van de Berg : “Ik adviseer alle vrouwen die chemotherapie moeten ondergaan om te komen sporten. Want het is niet alleen lekker om te bewegen, tijdens het sporten leg je ook een mooi contact met lotgenoten. Dus ik zou tegen alle vrouwen met borstkanker willen zeggen: laat je niet afschrikken door het woord ‘sporten’ en ga het gewoon doen!”

Ook GoFysio biedt een beweegprogramma  aan voor mensen die een behandeling hebben ondergaan ten gevolge van kanker. Heeft u vragen over dit onderwerp en/of de behandelingen? Wij helpen u graag!

 

 

Bron: Catharina Ziekenhuis/ Fysioforum.nlOefenzaal fysiotherapie
Geschreven door: Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.