Hardlopen in combinatie met mediteren

Hardlopen is populair. Met name het aantal hardlopers dat in groepsverband onder leiding van een trainer rent, groeit gestaag. Rennen in combinatie met meditatie, is de laatste trend.

Bedrijven

Deze bijzondere combinatie wordt de laatste jaren regelmatig toegepast bij bedrijven, teneinde leidinggevenden te behoeden voor een burn-out. Initiatiefnemer Joris van Roessel: “Dat idee, het voorkomen van stress en werkuitval, hebben we overgeplant naar het hardlopen. Dus eerst rennen en daarna mediteren.”

De ervaringen van een groepje renners, variërend van medewerkers bij de Jeugdzorg, een archivaris en enkele managers, bewijzen de effectiviteit van dit concept, ‘Rennen en zitten’ genaamd. Tijdens het eerste gedeelte van het parcours wordt volop gesproken. (Het tempo binnen de groep is per deelnemer verschillend.) Na tien minuten verzamelen alle lopers zich. Vanaf nu is het verboden om te praten. De trainer verzoekt ieder zich te focussen op de ademhaling, te tellen bij iedere inademing, om zich vervolgens bij het verzamelpunt te verzamelen. Hier ligt voor iedere deelnemer een zitkussentje klaar.

Mediteren

Als de deelnemers op het kussentje hebben plaatsgenomen, krijgen zij twintig minuten de tijd om de gedachten te ordenen, oftewel, te mediteren. De reacties van de deelnemers zijn overwegend positief: “Ik ken deze combinatie niet, maar ik word er heel rustig van. Na de vorige keren heb ik me ook de dagen daarna lekker gevoeld”, aldus één van de deelnemers.

Het exacte aantal van deze ‘rennen en zitten groepen’, is niet bekend. “Wij merken dat er belangstelling voor is”, zegt Van Roessel. “Natuurlijk willen mensen individueel hardlopen, maar ze hebben ook behoefte om als groep samen te lopen en tot rust te komen.”

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nos.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.